Tel: +40.757.228.760 Email: office[at]entrecon.ro

Blog

/
21feb.2014

Conditii pentru denumire societate la Registrul Comertului

  • By AndreiE
  • 9 Etichete
  • 0 Comments

Pentru infiintarea unei societati, primul pas de indeplinit este rezervarea unei denumiri. Variantele de denumiri trebuie trecute in cererea pe care se bifeaza VERIFICARE DISPONIBILITATE FIRMA si REZERVARE DENUMIRE FIRMA. De asemenea, acestea trebuie sa indeplineasca anumite conditii:

– sa nu existe parti in denumire care sa fie numai alaturari de initiale (ex: WRO, WGRRG), simboluri (ex: @, #);

– cuvinte precum: stiintific, academic, universitate, scolar etc.

Nu vor fi acceptate variante de denumiri ce se aseamana cu alte societati deja inmatriculate, desi contin in plus cuvinte precum: grup, holding, company, trust, com, trans etc. Astfel de exemple, precum si folosirea diacriticelor, articularea sau prescurtarea unor denumiri deja inregistrate nu sunt considerate elemente de distinctie, deci nu vor fi acceptate de catre Registru.

Pentru folosirea unor cuvinte precum: national, roman, institut etc, se va solicita acordul Guvernului Romaniei (se va bifa pe cerere). Dupa eliberarea dovezii privind disponibilitatea denumirii firmei si rezervarea acesteia de la ONRC, se merge la Secretariatul Guvernului pentru depunerea dosarului prin care se solicita permisiunea folosirii unei denumiri care contine exemplele de mai sus ori derivatele acestora.

 

Cerere verificare disponibilitate denumire firma

COMMENTS

Lasă un răspuns